divendres, 19 d’octubre del 2018

19 d'octubre de 1970, "Día de la Comarca" de Vendrell a la Riera.

El dia 18 de setembre de 1970, el Diario Español, en la crònica de la Sessió Plenària Provincial de la Diputació, s’anunciava la creació del Día de la Comarca i dels llocs on es celebraria. La informació és breu, però ja esmenta que aquell 1970, per la Comarca de Vendrell es celebraria a La Riera. 


Diario Español
18/09/1970, p.8

El dia 22 del mateix mes, La Vanguardia també feia esment de la creació del Día de la Comarca, amb la finalidad de exaltar los valores de las distintas comarcas tarraconenses, i torna a citar com a lloc on es celebrarà el Día de la Comarca de Vendrell, a La Riera, afegint que en els transcurs del les diferents celebracions del Día de la Comarca, , serà entregat el premi a l’embelliment de pobles que anualment convocava la Jefatura Provincial del Movimiento.

La Vanguardia
22/09/1970, p.31

Ja entrats a l’octubre, el Diario Español, publica en diferents dies el tema amb una explicació més extensa. 

Diario Español
13/09/1970, p.8

Aquest anunci recull tant el tema ja esmentat del Concurso de embelleciminento de Pueblos, que la Jefatura Provincial del Moviminento havia convocat el novembre de 1969 i que, segons s’apunta, a la comarca del Vendrell, havia guanyat La Riera.

A banda de la informació d’aquest concurs, també es parla de la creació del Día de la Comarca en la sessió de la diputació del 12 de novembre de 1969. Amb aquest dia, es pretenia exaltar los valores que encierran estas parcelas entrañables de nuestra geografia provincial, programando las realizaciones del futuro para el mejor desenvolvimiento de la comarca respectiva, i diu que la celebració es durà a terme al poble que va guanyar el concurs d’embelliment, és a dir, en el nostre cas, a La Riera, amb un programa consistent en visites a les obres, actes d’exaltació del Día de la Comarca, entrega de premis, ...

El Calendari de Celebració va ser:
Dia
Comarca
Població
16 Oct.
Valls
Vilallonga
17 Oct.
Gandesa
Ascó
19 Oct.
Vendrell
La Riera
23 Oct.
Tortosa
Ametlla de Mar
24 Oct.
Montblanc
Les Piles
26 Oct.
Falset
Mora la Nova
30 Oct.
Tarragona
Morell
31 Oct.
Reus
Aleixar

Diario Español
18/10/1970, p.8

El dia 21 d’octubre, el Diario Español publicà un reportatge amb el títol La Riera (convertida en jardín) espléndido marco del "Día de la Comarca" de Vendrell. En ell s'hi pot llegir un ampli i detallat resum de la visita i l'acte que es celebrà al Cine Victoria de la Hermandad de Labradores Ganaderos.   


Diario Español
21/10/1970, p.10-11

Encara al mateix Diario, el dia 31 del mateix mes tornava a esmentar la celebració.

Diario Español
31/10/1970, p.24

 ...

Totes les notícies estan extretes 
de les hemeroteques digitals 
de la La Vanguardia 

 ...





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada