divendres, 23 de desembre del 2022

Fent memòria: "La Navidad de antaño" i "El último Rovelló"

Enguany, per celebrar el Nadal, repesquem i publiquem dues pàgines del Diario Español dels anys 78 i 79 que servien, i de fet serveixen, per fer memòria d'alguns aspectes d'aquests dies.

El 1978, en Joan Boronat entrevistava diferents avis de la Pobla, la Nou, la Riera i el Catllar que explicaven diferents històries de com vivien La Navidad de Antaño. En el cas rierenc, s'hi entrevista la Sra. Rosa Garcia Virgili, cuinera, i que com no podia ser d'altra manera, ens parla de l'aspecte culinari i del menjar, però també ens esmenta algun altre aspecte de la festa com el pasaccalle i el ball de gralles.

Si l'any 78 era un reportatge coral, el 1979, l'aportació que feia el Joan a l'especial de Nadal del Diario, se centrava en una persona i en un personatge: Salvador Sendrós, el ultimo "Rovelló" de la Riera. L'article ens aproxima a la vivència del Sr. Salvador Sendrós, en el món del teatre i en alguns aspectes de la seva vida, però també ens aboca a pensar en la important dinàmica teagtral que hi havia hagut a la Riera.

Que serveixin doncs aquests reportatges per desitjar-vos a tots i totes un Bon Nadal i una bona entrada d'any!


Diario Español
25/12/1978
25/12/1979

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada